Een deel van de leden en ouders bij de afsluitende seizoensbarbecue van Scouting Maggy Lekeux.
Een deel van de leden en ouders bij de afsluitende seizoensbarbecue van Scouting Maggy Lekeux.

Scouting lijdend voorwerp in locatiediscussie

Algemeen

LAREN – Al jaren is er hommeles in Laren rond de huisvesting van Scouting Maggy Lekeux aan de Veerweg. Buurtbewoners voeren verschillende rechtszaken tegen de gemeente, met de scouting als lijdend voorwerp.

Door fouten rond de vergunningsprocedure zou de scouting niet op het terrein mogen zitten waar ze nu gevestigd zijn. Op korte termijn presenteert de gemeente een onderzoek naar mogelijke andere locaties voor de scouting.

Geen ruimte meer
Drie jaar geleden verliet de scouting haar vorige stek aan de Eemnesserweg. Er was volgens Joost Gijzel, bestuurslid van Scouting Maggy Lekeux, op een gegeven moment geen ruimte meer voor de scouting.

"Haringen tussen de stoeptegels slaan is ook niks." Toen is de scouting gaan lobbyen bij de gemeente om op zoek te gaan naar een andere plek.

Veerweg
Na twee jaar kwam de gemeente op de proppen met het terrein aan de Veerweg, pal naast de voetbalvelden van s.v. Laren. "Wij gingen er toen altijd van uit dat de vergunningen in orde kwam en dat werd ons ook steeds bevestigd. We hoefden ons vooral geen zorgen te maken."

Uiteindelijk bleek, zo vertelt Gijzel, dat gaandeweg het proces een aantal dingen toch niet in orde waren met vergunningen. "Achteraf bleek dat de gemeente niet alle procedures netjes gevolgd had. Wij hebben daar zelf eigenlijk helemaal geen invloed op gehad."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant