De ingang van het kantoor van de BEL Combinatie.
De ingang van het kantoor van de BEL Combinatie.

Gemeentesecretarissen gaan ambtenaren weer aansturen

Algemeen

BEL - De gemeentesecretarissen van de BEL-gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren gaan gezamenlijk het ambtenarenapparaat aansturen van de BEL Combinatie.

Het Algemeen Bestuur van de BEL Combinatie heeft gisteren dit besluit genomen. Hiermee hoopt het bestuur de organisatie te versterken.

Nabijheid
Door de aansturing van de gemeentesecretarissen ontstaat er volgens het bestuur nabijheid tussen de colleges en de BEL Combinatie, zodat er focus, verbinding en nieuwe energie in de organisatie gebracht wordt.

In plaats van één directeur aan het hoofd van de organisatie, vormen de drie gemeentesecretarissen gezamenlijk een directieraad. Om dit voor te bereiden krijgen de gemeentesecretarissen de rol van kwartiermaker. De organisatie trekt ongeveer een jaar uit om de wijzigingen door te voeren.

Verbetering
"De BEL Combinatie heeft in de korte historie al grote resultaten bereikt. Toch is het goed om telkens naar verbetering te kijken en te herijken. We streven daarbij naar een krachtige organisatie voor drie gemeenten met nog meer nabijheid en kortere lijnen naar het bestuur", aldus de voorzitter van het Algemeen Bestuur, Tijmen Smit, wethouder in Laren.

Uit de krant