Het tijdelijke bad waar nu gezwommen kan worden.
Het tijdelijke bad waar nu gezwommen kan worden.

Oplevering nieuwe BEL-bad pas eind oktober

Algemeen

LAREN - Het werk aan het nieuwe zwembad loopt voorspoedig, maar de opgelopen vertraging kan waarschijnlijk niet meer ingehaald worden.

Volgens Stichting Binnensportaccommodaties Laren (SBL) vindt oplevering van de nieuwe voorziening plaats in week 44 (van 26 oktober tot en met 2 november).

Inmiddels zijn de contouren van het nieuwe wedstrijdbad en de zwemhal goed zichtbaar. De meeste wanden van de hal zijn nu grotendeels voorzien van glazen panelen.

Leidingen
Ondergronds wordt gewerkt om een 'jungle' aan leidingen, pompen en filters aan te leggen rondom het nog te plaatsen verstelbare bad. Overigens is met de aanleg hiervan al een start gemaakt.

Tegelwerk
Tijdens de werkzaamheden is ook besloten het recreatiebad, dat in principe ongewijzigd zou blijven, toch aan te pakken. Het tegelwerk bleek in slechtere staat dan gedacht. Vooral het voegwerk en de aanhechting van het tegelwerk zijn zeer slecht.

Hiervoor is een geldsom nodig van 25.000 euro. Nu deze klus ook geklaard wordt, is van een latere sluiting van het recreatiebad geen sprake meer.

Uit de krant