Joop van Dort is ook betrokken bij de Kredietunie:
Joop van Dort is ook betrokken bij de Kredietunie: "In het bestuur is veel bancaire en financiële deskundigheid aanwezig."

Kredietunie financiert en coacht MKB in regio Gooi

Algemeen

LAREN/BLARICUM - Als alles volgens plan verloopt krijg de eerste MKB-ondernemer eind dit jaar of begin volgend jaar een lening en coach vanuit de Kredietunie Gooi en Vechtstreek.

Sinds medio 2014 maken een groep van (oud-)ondernemers en vier accountantskantoren zich sterk voor dit alternatief voor de banklening.

Ondernemers
Het idee van de Kredietunie is simpel: van en door ondernemers voor ondernemers. De ene groep (oud-)ondernemers stelt geld en kennis beschikbaar en de andere groep ondernemers ontvangt een lening en tegelijkertijd een coach.

De Kredietunie hoopt hiermee de economie in de Gooi en Vechtstreek te versterken. Bert Rebel van Lentink Accountants uit Huizen is een van de drijvende krachten achter de Kredietunie.

Zij merken dat hun klanten, en dan met name ondernemers uit het MKB, steeds moeilijker aan krediet komen.

Banken
Rebel heeft overigens wel begrip voor de houding van de banken. "Banken hebben niet enkel te maken met een strengere regelgeving, maar ze moeten in verhouding veel tijd besteden aan het verstrekken en beoordelen van kleinere kredieten."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant