Ramona Beemsterboer in de bankjes van de Tweede Kamer blijft geloven in haar plan en blijft vechten.
Ramona Beemsterboer in de bankjes van de Tweede Kamer blijft geloven in haar plan en blijft vechten.

'Een moeizame, lange gang en je moet engelengeduld hebben'

Algemeen

BLARICUM - In de serie Hoe is het met … ? blikken we terug en vooruit met mensen die al eerder in de krant stonden met een verhaal.

Deze keer spreken we Ramona Beemsterboer. Zij strijdt voor wetgeving voor een betere bescherming van kinderen bij een vechtscheiding en benaderde hiervoor diverse Tweede Kamerleden.

Vechtscheiding
Zelf is Ramona ook gescheiden en heeft gelukkig niet persoonlijk de ellende meegemaakt die sommige kinderen we meemaken bij een vechtscheiding.

Wel heeft zij in haar nabije omgeving veel gezien en hoort zij steeds meer van dit soort verhalen. Ze besloot daarom om de strijd aan te gaan en vertelde daarover in het BELNieuws van 19 februari dit jaar.

Ouderschapsplan
Ze bedacht een systeem waarbij het ouderschapsplan, een document waarin ouders afspraken over de uitoefening van hun ouderschap vastleggen, wordt gearchiveerd.

Daarin moeten ook alle partijen die betrokken raken bij de scheiding, zoals huisartsen, advocaten en jeugdzorg, hun bevindingen rapporteren. Zo voorkom je onder meer miscommunicaties, zo voorziet Beemsterboer.

Doorbraak
Toen ze in februari mocht langskomen bij de Tweede Kamer voor een gesprek met Magda Berndsen (D66) leek er een doorbraak. Het Kamerlid beloofde haar plan mee te nemen toen zij Kamervragen ging stellen aan de staatssecretaris.

Maar er kwam zand in de motor. De twee staatssecretarissen die mogelijk haar plan in behandeling zouden nemen, kwamen beide in moeilijkheden. Staatsecretaris van Justitie Fred Teeven, moest in maart aftreden en werd vervangen.

De staatsecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Martin van Rijn, had de afgelopen tijd zijn handen vol aan de problemen rond het nieuwe ingevoerde PBG-systeem. Door de hectiek kwam er weinig terecht van het plan van Beemsterboer.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant