Wijkagent Eddy Bunschoten kent de hotspots van de jeugd op zijn duimpje. Zeker in de zomer 'hangen' de jongeren vaker in het rond.
Wijkagent Eddy Bunschoten kent de hotspots van de jeugd op zijn duimpje. Zeker in de zomer 'hangen' de jongeren vaker in het rond.

Alerter op inbraken en meer meldingen van overlast

Algemeen

EEMNES - Voor veel mensen is de zomer een tijd van ontspanning en vrijheid, maar niet voor iedereen. In deze serie volgen wij mensen die in de zomer gewoon blijven werken en krijgen wij een kijkje in de keuken van hun zomerseizoen.

Deze week de zomerse werkzaamheden van wijkagent Eddy Bunschoten, werkzaam in Eemnes. "In de zomer zijn wij alert op woninginbraken. Mensen zijn op vakantie en ze laten makkelijk iets open staan bij mooi weer", brandt Eddy Bunschoten los na de vraag over het werk van een wijkagent in de zomer.

Overdag
Hij legt uit dat de meeste inbraken overdag plaatsvinden en niet 's nachts. "Overdag valt geluid veel minder op tussen andere geluiden. 's Nachts hoor je alles, omdat het zo stil is."

"Ik raad mensen aan om de buren in ieder geval te vertellen dat ze op vakantie zijn, zodat die een oogje in het zeil kunnen houden. Daarnaast helpt het om het huis er bewoonbaar uit te laten zien."

Dit kan door iemand de post op te laten ruimen en lampen op tijdschakelaars op diverse tijden aan en uit te laten gaan. Daarnaast is het slim om gordijnen niet de hele dag open of dicht te hebben.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant