Afbeelding

KBS De Bijvanck nu De Pionier

Algemeen

BLARICUM - De nieuwe naam en het nieuwe logo geven de koers goed aan van de KBS De Bijvanck. De basisschool gaat sinds afgelopen vrijdag door het leven als KBS De Pionier.

Leerlingen mochten vrijdagmorgen de onthulling doen van de school aan de Levensboom 8, die ook nog eens beschikt over een nieuw schoolplein.

Tweetaligheid
Het nieuwe leerjaar is goed begonnen. De Blaricumse school wil met al deze veranderingen inzetten op tweetaligheid. De leerlingen krijgen Nederlands en Engels. Daarnaast komt ook ICT meer aan bod.

De nieuwe naam geeft volgens Sebastiaan te Kloese, schooldirecteur, de ontwikkelingen goed weer. "We hebben dertig Chromebooks aangeschaft die structureel worden ingezet in de groepen 3 tot en met 8 en we hebben tien iPads voor de kleuterbouw", tekent hij op.

Lifestyle
Dat is nog niet alles volgens de directeur, want met 'What really matters' presenteert hij nog een speerpunt. Hieronder vallen onder andere activiteiten op het gebied van lifestyle, zoals sport en beweging.

"Het nieuwe schoolplein biedt allerlei mogelijkheden voor de leerlingen om meer te bewegen", aldus Te Kloese. "Er is een voetbalkooi en er zijn kleinere voetbalveldjes. Dat is goed voor de techniek en voor de bal laag houden."

Er zijn een tafeltennistafel waar  de leerlingen wedstrijden kunnen houden, een hinkel- en een balanceerbaan en een nieuwe hardloopbaan.

Uit de krant