Secretaris Joop Adolfse van het nieuwe KCE Fonds wil meer focus op lokale en regionale projecten.
Secretaris Joop Adolfse van het nieuwe KCE Fonds wil meer focus op lokale en regionale projecten.

Kringloop Centrum Eemnes start goededoelenfonds

Algemeen

EEMNES - Kringloop Centrum Eemnes zal voortaan goede doelen steunen vanuit een nieuw opgericht fonds. Met het KCE Fonds wil de organisatie achter het centrum meer naamsbekendheid krijgen. Doel is dat de nadruk komt te liggen op lokale en regionale doelen. "Wij willen meer contact met de goede doelen."

Het is een maand of drie geleden als er in het bestuur van Kringloop Centrum Eemnes gesproken wordt over het idee om een apart fonds op te richten voor de financiering van goede doelen. Al langere tijd besteedt het kringloopcentrum een deel van de winst aan goede doelen. Alleen kregen doelen soms automatisch jarenlang geld zonder dat hier nog een keer naar gekeken werd. Secretaris Joop Adolfse: "Dat geld werd ter beschikking gesteld en de controle was daarna eigenlijk minimaal. Er werd vaak een totaal van € 15.000 beschikbaar gesteld, waarna we niks meer hoorden van de doelen." Met het oprichten van het fonds wil het centrum hier meer grip op krijgen.

Interactie
Daarnaast hoopt Adolfse met de lancering van het nieuwe fonds ook meer interactie met de goede doelen te krijgen. "Wij willen graag meer contact hebben met de goede doelen. Wij ontvangen graag een bevestiging van ontvangst en willen ook graag weten wat de doelen met het geld doen." Zo hoopt het fonds meer inzicht te krijgen in het nut van een mogelijke financiële bijdrage.

Noodgevallen
Ondanks de nieuwe criteria blijft het fonds zich wel openstellen voor eventuele financiële steun aan noodgevallen. "Wij gaan niet alles zomaar uitdelen, maar als je bijvoorbeeld kijkt naar de toestand met de vluchtelingen komt wel de vraag op of wij daar niet iets voor kunnen betekenen. Je kunt je dan afvragen wat dat met de doelstelling te maken heeft, maar bij dat soort noodgevallen willen wij graag inspringen", aldus de secretaris van het fonds.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant