Afbeelding

Nieuw Singer Atelier geopend

Algemeen

LAREN - Het nieuwe Singer Atelier in het Singer museum werd vandaag geopend door leerlingen van drie Larense basisschoolleerlingen onder toeziend oog van burgemeester Elbert Roest.

Zij hadden daarvoor een mooie gouden sleutel gekregen die zij gebruikten om de deur van papier naar het atelier te openen. Vervolgens mochten zij als eersten wat in het atelier gaan doen.

Opslagruimte
Singer Laren heeft altijd wel een plek gehad voor creatieve activiteiten, maar zonder licht en niet zo groot. Nu het theater van Singer Laren wordt gesloopt, is er echter flink opgeruimd en is een opslagruimte omgetoverd tot mooi Singer Atelier.

Tessa van Deijk, medewerker educatie, is verantwoordelijk voor het programma in het Singer Atelier. "Vanaf nu kunnen kinderen er elke woensdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur gratis iets komen doen in het atelier."

Workshop
Daarnaast wordt er elke laatste zondag van de maand een speciale workshop gehouden voor kinderen van 14.00 tot 16.00 uur. "Hiervoor moet wel betaald worden, want dan komen er bijvoorbeeld kunstenaars iets vertellen." Reserveren hiervoor is dan ook verplicht.

De ruimte is daarnaast in gebruik voor families of volwassenen die een workshop willen volgen en scholen die op bezoek komen. "We hebben een mooi scherm waar we bijvoorbeeld ook filmpjes op kunnen vertonen."

Selfies
Ook aan digitale media is gedacht. Een wand van het atelier is behangen met een foto van het atelier van William Singer, samen met zijn vrouw Anna de grondlegger van het museum. Hier kunnen selfies gemaakt worden die gedeeld kunnen worden onder #SingerLaren, zodat iedereen ze kan zien.


Het Singer Atelier met rechts de afbeelding van het atelier van William Singer voor het maken van selfies.

Uit de krant