Een foto door Tijmen gemaakt met daarop de aankomst van vluchtelingen op Lesbos.
Een foto door Tijmen gemaakt met daarop de aankomst van vluchtelingen op Lesbos.

Tijmen Smit vanaf Lesbos: 'Het is hectisch hier'

Algemeen

LAREN/LESBOS - Tijmen Smit uit Laren is samen met zijn vriend Alexander van Mazijk op dit moment op Lesbos om hulp te bieden aan vluchtelingen die daar aan land komen.

"Het is hectisch hier", laat hij via WhatsApp weten. "Gisternacht laat thuis en nu al weer op voor vluchtelingen", schreef hij vanmorgen vroeg. "Dat wordt een patroon. 's Avonds en 's nachts komen de vluchtelingen en 's ochtends. Overdag niet."

Winterklaar
"Dan probeer ik Eric en Philippa (zie programma De Wandeling van 21 september) te helpen met het winterklaar maken van de tuin en het huis waar alle spullen staan. We zijn nu bezig met het aanbouwen van een extra veranda om spullen onder op te slaan."

Hij laat verder weten dat ze zich bij de hulp aan vluchtelingen met name richten op vrouwen en kinderen, maar daarbij gezinnen compleet laten. "Een gekke gebeurtenis", omschrijft hij zijn ervaring tot nu toe.

Week
Tijmen vertrok vorige week woensdag samen met Alexander naar Griekenland en verblijft een week op Lesbos om vluchtelingen te helpen. Hij keert in de loop van volgende week weer terug naar Nederland.

Uit de krant