Voorzitter Mariette Gillis is trots op de nieuwe naam van het Activiteitenfonds Blaricum.
Voorzitter Mariette Gillis is trots op de nieuwe naam van het Activiteitenfonds Blaricum.

Duidelijkheid door nieuwe naam Activiteitenfonds Blaricum

Algemeen

BLARICUM – Activiteitenfonds Blaricum is de nieuwe naam waaronder het gemeenschapsfonds Blaricum zijn werkzaamheden zal voortzetten. Met de nieuwe naam hoopt de stichting een frissere uitstraling te krijgen en meer binding te creëren met het werk dat het fonds doet.

Voorzitter Mariëtte Gillis is blij met de nieuwe naam. "Wij merkten dat het gemeenschapsfonds werd geassocieerd met de gemeente en dat klopte niet."

Ondersteuning projecten
Al sinds 2005 ondersteunt het particuliere gemeenschapsfonds Blaricum projecten en evenementen die gericht zijn om mensen in een buurt of wijk meer contact te laten hebben. In de afgelopen jaren zijn er al ongeveer veertig projecten ondersteund, zo weet voorzitter Gillis zich te herinneren.

Ondanks dat het idee ooit is geopperd door de toenmalige burgemeester, is het fonds altijd onafhankelijk actief geweest, zo benadrukt de huidige voorzitter. Toch was het na al die jaren wel tijd voor vernieuwing.

Particulier fonds
"Die eerdere naam, het gemeenschapsfonds Blaricum, is gekozen bij de start van het fonds. Maar wij merkten dat veel mensen dachten aan de gemeente, omdat dit woord erin zit. Maar dat klopt niet aangezien wij een particulier fonds zijn en onafhankelijk van de gemeente te werk gaan", legt Gillis uit.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant