Burgemeester Elbert Roest ontvangt de vluchtelingen bij hun aankomst op Crailo.
Burgemeester Elbert Roest ontvangt de vluchtelingen bij hun aankomst op Crailo.

Vluchtelingen aangekomen op Crailo

Algemeen

LAREN - De vluchtelingen die in de regio voor nood zijn opgevangen zijn vanmiddag aangekomen op voormalig asielzoekerscentrum Crailo. Ze werden onder andere verwelkomd door burgemeester Elbert Roest.

De groep van ongeveer 100 vluchtelingen die in Kortenhoef waren opgevangen, en daarvoor in Laren, krijgt hier voor de komende maanden een onderkomen. Het gaat om ongeveer 40 mannen, 30 vrouwen en 30 kinderen.

Ongebruikt
Het uitgestrekte terrein Crailo ligt op Larens, Bussums en Hilversums grondgebied. De groep krijgt onderdak in een van de gebouwen van het voormalige asielzoekerscentrum op Larens grondgebied, dat - net als de rest van de gebouwen - al enige jaren ongebruikt is.

De afgelopen dagen werd er onder andere met de inzet van vrijwilligers hard aan gewerkt om dit gebouw aan te passen aan de minimale eisen voor langere bewoning, vooral op het gebied van sanitair.

Opvang langere termijn
Deze tijdelijke huisvesting staat los van de discussie of op een ander deel van het terrein een asielzoekerscentrum kan worden ingericht voor de opvang voor langere termijn.

Over zo'n centrum praten de tien gemeentebesturen van de regio Gooi en Vechtstreek plus Eemnes al enige tijd met de provincie Noord-Holland, die sinds 2006 eigenaar is van de meeste grond.

Uit de krant