Het nieuwe zwembad, hier nog in aanbouw, gaat zondag al officieus open.
Het nieuwe zwembad, hier nog in aanbouw, gaat zondag al officieus open.

De Biezem gaat zondag officieus open

Algemeen

LAREN - De Biezem opent zondag de nieuwe accommodatie. Na 381 dagen van verbouwen is het dan zover. Het officiële moment staat later gepland. Vrijdag 30 oktober vindt de feestelijke opening plaats van het vernieuwde sportcentrum.

Vrijdag vindt de oplevering van het zwembad plaats. Twee dagen later, als de herfstvakantie net is begonnen, zwaait De Biezem de deuren voor het eerst open voor het publiek.

Publieksevenement
Gedurende deze week verzorgt het sportcentrum allerlei zwembadgebonden activiteiten. Zondag 25 oktober heeft zij een publieksevenement op de rol staan met speciale zwemactiviteiten en korte demonstraties.

De officiële opening is op vrijdag 30 oktober om 16.00 uur. Dit is voor genodigden. De jonge actievoerster Aafke de Bos brengt met een groep vriendinnen het Biezem-water over in het nieuwe wedstrijdbad.

Toekomst
"De Biezem is weer open en heeft een toekomst", meldt de Stichting Binnensportaccommodaties Laren (SBL). "Na jaren van discussie en flink protest van jong en oud volgde er een periode van planning en daarna uitvoering van sloop, tegenslagen en nieuwbouw."

"Ook deze periode komt nu ten einde en daarmee begint zwembad de Biezem, na 42 jaar, aan een nieuwe periode en een tweede leven", zo blikt de SBL kort terug.

Uit de krant