Afbeelding

Elke eerste zondag van de maand winkels open in Laren

Algemeen

LAREN - De winkels in Laren mogen vanaf 2016 elke eerste zondag van de maand open. Daarnaast kunnen er nog acht extra zondagen worden aangewezen door de gemeente.

De Larense gemeenteraad stemde deze week in met het voorstel dat in overleg met winkeliers en Bijzonder Laren was gemaakt.

Enquête
Stichting Bijzonder Laren hield een enquête onder winkeliers, waarin 70 procent aangaf voor een koopzondag per maand te zijn. De huidige regeling handhaven of iedere zondag open kon niet op een meerderheid rekenen.

"Het is van belang voor inwoners, bezoekers, de uitstraling van Laren en voor winkeliers dat er een duidelijke structuur komt in de openingstijden van winkels", meldde het raadsvoorstel.

Brood
Op koopzondagen mogen vanaf 2016 de winkels tussen 12.00 en 18.00 uur open. Brood- en banketzaken mogen die dagen al vanaf 8.00 uur open, omdat zij meer gebaat zijn bij een ochtendopenstelling.

De acht andere koopzondagen worden in overleg met de winkeliers, vertegenwoordigd door Bijzonder Laren, op een later tijdstip aangewezen. Te denken valt hierbij aan extra zondagen in december of openstelling tijdens evenementen.

Uit de krant