Band Uit Eemnes, BUE, verzorgt de muziek tijdens het Rondje Cultuur.
Band Uit Eemnes, BUE, verzorgt de muziek tijdens het Rondje Cultuur.

'Rondje Cultuur' met Bosch, BUE en Brigade

Algemeen

EEMNES - Het 'Rondje Cultuur' op donderdag 18 februari biedt weer een gevarieerd programma, stuk voor stuk gebracht door mensen uit de regio. Vanaf 20.00 uur start het programma in De Hilt met Jheronimus Bosch, muziek van BUE en informatie over de KNRM.

Diana Kostman en IJsbrand van Dijk vertellen over hun kunsthistorisch videoproject 'Tout l'Art'. Zij maken korte documentaires over een kunstgerelateerd onderwerp. In het kader van het Jheronimus Boschjaar gaat de meest recente documentaire over deze Bossche meester en de wereld waarin hij leefde.

Deze aflevering zal ook tijdens de presentatie getoond worden en is een mooie opwarmer voor wie vanaf 13 februari de fenomenale Boschtentoonstelling in het Noordbrabants Museum wil bezoeken.

Muziek
De muziek wordt verzorgd door BUE, de Band Uit Eemnes met een onuitspreekbare naam. Jazzy pop die met beleving en passie wordt gebracht.

KNRM
Bij nood op het water komen de vrijwilligers van de reddingsbrigades en de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij in actie. Altijd staan ze klaar. Vrijwilliger Thijs Boersen vertelt wie de KNRM en de Reddingsbrigade zijn, wat ze doen, waar en hoe. In het bijzonder gaat het over het werk van de mensen die op het Eemmeer en de Eem actief zijn.

Uit de krant