Zo zag het er vroeger bij de fysiotherapeut uit.
Zo zag het er vroeger bij de fysiotherapeut uit.

Historische Kring Laren start met digitale tentoonstelling

Algemeen

LAREN - De Historische Kring Laren is gestart met een pilot voor een digitale tentoonstelling. Via de website van de kring is deze onder het kopje 'tentoonstelling' terug te vinden.

Het onderwerp is 'De geschiedenis van de gezondheidszorg in Laren'. Begonnen is met geboorte als thema en in de loop van het jaar zullen artsen, fysiotherapeuten en zorginstellingen worden toegevoegd.

Actieve tentoonstelling
Het is de bedoeling dat het een actieve tentoonstelling wordt waarbij het publiek wordt uitgenodigd om kennis en opmerkingen te delen. In de Lindenhoeve is een bescheiden materiële expositie die aansluit op de digitale tentoonstelling.

Achter de schermen is vanuit het bestuur Annemarie Hessing-Armbrust hier heel hard mee bezig geweest. Zij kreeg assistentie van Wim Keizer (redactielid) en Gerard Morsink (archiefmedewerker). Webmaster Yvonne Majoor is uiteraard ook nauw bij het project betrokken.

Foto's
Thijmen van der Zwaan heeft een grote bijdrage geleverd in de vorm van meerdere foto's en artikelen uit onder andere eerdere edities van het kwartaalblad van de Historische Kring Laren, dat overigens een metamorfose heeft ondergaan.

Uit de krant