Afbeelding

Brandweer Eemnes zoekt vrijwilligers

Algemeen

EEMNES - De brandweer in Eemnes is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Zaterdag 30 april is er van 10.00 tot 12.00 uur een informatieochtend voor belangstellenden en op 20 mei is er van 20.00 tot 22.00 uur een informatieavond.

Tijdens de informatieochtend krijgen geïnteresseerden een rondleiding in de kazerne en informatie over werken bij de brandweer. Ook is er de mogelijkheid een oefenavond mee te maken.

Hardwerkende collega's
Postcommandant Roelof Willemze: "De brandweer is een groep hardwerkende collega's met hart voor de samenleving. VRU brandweer Eemnes werkt uitsluitend met vrijwilligers. De post bestaat uit 25 leden. Er is nog plaats voor een paar vrijwilligers."

"Vooral tijdens kantooruren kunnen we vrijwilligers gebruiken. Veel van onze vrijwilligers wonen in de gemeente, maar werken overdag elders. Op dit moment is er nog geen sprake van onderbezetting. Maar als het korps kleiner wordt met minder mensen overdag in het dorp kunnen we minder snel uitrukken."

Inzetten
De brandweer is op zoek naar mensen met verschillende achtergronden die zich betrokken voelen bij de samenleving of hun eigen buurt en die zich daar voor willen inzetten.

"Naast het blussen van branden verleent de brandweer ook hulp bij ongevallen, milieucalamiteiten en schade of dreiging door natuurgeweld. Er wordt op je gerekend, door je collega's en door burgers."

Vergoeding
"Wanneer je pieper gaat, op verschillende momenten van de dag én nacht, sta je paraat om binnen een paar minuten uit te rukken. Uiteraard staat hier een vergoeding tegenover."

Van de nieuwe vrijwilligers wordt een goede conditie en doorzettingsvermogen verwacht. "Je bent bereid opleidingen te volgen en oefenavonden bij te wonen. Je werkt graag in teamverband, weet van aanpakken en woont en/of werkt in Eemnes."

Aanmelden
Voor aanmelden: postcommandant Roelof Willemze, 088-8784185, r.willemze@vru.nl. Kijk voor meer informatie ook op vrubrandweer.nl.

Uit de krant