Afbeelding

Dodenherdenking Blaricum

Algemeen

BLARICUM - Het Blaricumse Comité 4 mei organiseert weer als vanouds de jaarlijkse herdenking van de oorlogsslachtoffers. Dit jaar is het thema 'Geef vrijheid door'. De herdenking start met een stille tocht vanaf de Vituskerk aan de Kerklaan en eindigt bij het monument voor de gevallenen in het Burgemeester van Klarenbeekpark.

19.15 - start stille tocht Vituskerk, Kerklaan Om 19.10 uur wordt er verzameld voor de stille tocht. Deze vertrekt om 19.15 uur en gaat via de Kerklaan, linksaf Fransepad, rechtsaf Dorpsstraat, rechtdoor Huizerweg, linksaf Achterom.

Monument
Van deze kant benadert de stille tocht het monument. Er kan op elk gewenst moment en elke plaats langs de route aangesloten worden. Tegenover Achterom 5 ('t Hemeltje) worden rozen uitgereikt voor de bloemenhulde bij het monument.

19.45 uur - aankomst monument Burgemeester Klaarenbeekpark

Opening door burgemeester Joan de Zwart-Bloch, zang van het Blaricums Gemengd Koor en een toespraak van Gerard Knoop. Het taptoesignaal wordt gegeven door Johan Wienen.

Stilte
20.00 uur - twee minuten stilte

Na de twee minuten stilte volgt het Wilhelmus. Vervolgens kranslegging door de burgemeester en een bloemenhulde door de aanwezigen.

Na deze plechtigheid is er een kopje koffie of thee in de tent op het Oranjeweitje. Hier kan geluisterd worden naar passende muziek.

21.00 uur - einde van het programma

Uit de krant