Afbeelding

BEL-Veteranendag groots gevierd met optocht Het Gooi Bevrijd

Algemeen

BEL - De BEL-gemeenten vieren vandaag, Bevrijdingsdag 5 mei, groots de bevrijding en tegelijkertijd Veteranendag. Onderdeel van de viering is een tocht van Het Gooi Bevrijd met 60 legervoertuigen en 12 motoren. Deze stationeren zich rond 11.00 uur op het Oranjeweitje aan de Torenlaan in Blaricum, de gemeente die dit jaar de Veteranendag organiseert.

In de middag, rond 14.15 uur, vertrekt de colonne met voertuigen voor een rit door Laren, Eemnes en Blaricum. De BEL-gemeenten hopen dat de bewoners hun vlag uit willen hangen en de veteranen die meerijden langs de route hartelijk zullen begroeten. Hiermee willen ze de sfeer van de bevrijding van Nederland in 1945 een beetje terugbrengen.

MCC
De colonne van voertuigen wordt rond 16.00 uur terugverwacht in Blaricum bij de muziektent bij de Dorpsstraat. Hier worden de deelnemers verwelkomd door de Larense Drum- & Showband MCC die de tocht dan verder zal begeleiden naar het Oranjeweitje.

Daar wordt rond 17.00 uur de dag muzikaal afgesloten door Stephen Howell en Natascha en Paul Harper met herkenbare muziek uit de jaren 40.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant