Afbeelding

IJsselmeerloop voor Pax Kinderhulp Eemnes

Algemeen

EEMNES - Burgemeester Van Bentum heeft vanmorgen het startschot gegeven voor de 12e IJsselmeerloop. De IJsselmeerloop is een sponsorloop van Pax Kinderhulp Eemnes ten behoeve van kansarme kinderen in Armenië.

Tijdens de sponsorloop zullen 23 lopers in estafettevorm het 'oude' IJsselmeer rondrennen. De route gaat linksom langs Amsterdam-Enkhuizen-Afsluitdijk-Lemmer-Kampen-Harderwijk en vervolgens weer terug naar Eemnes.

Finish
De finish is zaterdag 28 in het begin van de avond. Er is dan 390 km afgelegd. Iedere loper en de crew eromheen dient minimaal 180 euro per persoon aan sponsorgeld mee te brengen. De opbrengst van de sponsorloop zal bij binnenkomst in Eemnes bekend worden gemaakt.

Pax Kinderhulp Eemnes biedt kinderen uit Armenië in de leeftijd tussen acht en twaalf jaar, die leven in slechte sociale, economische of politieke omstandigheden, een vakantie aan. Deze kinderen worden opgevangen in gastgezinnen uit Eemnes en omgeving.

Gastgezin
Daar verblijven ze drie weken en draaien ze in het gastgezin mee. Ook is er een gezamenlijk programma vanuit de organisatie waarin de kinderen als groep aan activiteiten meedoen.

Uit de krant