Museumdirecteur Jan Rudolph de Lorm gaf vanmiddag de aftrap voor Onvergetelijk Singer.
Museumdirecteur Jan Rudolph de Lorm gaf vanmiddag de aftrap voor Onvergetelijk Singer.

Singer start speciale rondleiding dementerenden

Algemeen

LAREN - Singer Laren start volgende week met speciale rondleidingen voor dementerenden en hun mantelzorgers onder de noemer Onvergetelijk Singer.

De rondleidingen worden elke eerste vrijdag van de maand gegeven van 14.30 tot 16.00 uur. De rondleiders en gastvrouwen zijn speciaal opgeleid voor de doelgroep.

Ontdooien
Doel is om samen een gezellige middag te beleven en te genieten van kunst. "We zien mensen helemaal ontdooien", vertelde museumdirecteur Jan Rudolph de Lorm, die vanmiddag de aftrap gaf.

Per rondleiding kunnen er maximaal twaalf mensen mee, zes dementerenden en zes mantelzorgers of begeleiders. Er zijn speciale krukjes, zodat iedereen rustig kan zitten bij de schilderijen.

Thema
De rondleiding wordt gegeven aan de hand van een thema en er worden in de anderhalf uur tijd vier tot vijf schilderijen bekeken. Vooraf is er een ontvangst in het atelier met koffie en thee en een korte introductie.

Reserveren voor de rondleiding is noodzakelijk. Dat kan via receptie@singerlaren.nl. Toegang is 8,50 euro inclusief museumentree en 3 euro voor mensen met een Museumjaarkaart.

Lees woensdag meer in het BELNieuws.

Uit de krant