Kersverse voorzitter Tim Bitter heeft zelf heel wat uurtjes de wandelschoenen aan gehad.
Kersverse voorzitter Tim Bitter heeft zelf heel wat uurtjes de wandelschoenen aan gehad.

Voorzitter Tim Bitter stond aan wieg wandelvierdaagse

Algemeen

LAREN - De Nijmeegse Vierdaagse blijft natuurlijk een fenomeen en is het sluitstuk van de wandelvierdaagse. Maar wie niet kan wachten tot 19 juli of graag wat dichter bij huis zijn kilometers wil maken, kan ook gewoon meedoen aan de Wandelvierdaagse het Gooi die van start gaat op 22 juni.

Met vier afstanden en de vrijheid om zelf te bepalen hoeveel dagen je meeloopt, wil de organisatie een breed publiek aantrekken. Tim Bitter, de kersverse voorzitter van Wandelvierdaagse het Gooi, licht toe waarom ze dit jaar voor deze opzet hebben gekozen. "Niet iedereen heeft de tijd, bijvoorbeeld in verband met werk, om vier dagen achter elkaar te wandelen."

Uitbreiding
De organisatie vindt het jammer dat mensen om die reden afhaken en bedacht daarom de Wandeldagen het Gooi. Geen nieuw initiatief dus, maar een uitbreiding van de in 2008 in het leven geroepen Wandelvierdaagse het Gooi.

"Je kunt alle vier de dagen lopen, maar ook drie of twee. Zelfs één dag lekker meelopen is mogelijk." En loop je de eerste dag 40 kilometer en wil je het de tweede dag rustiger aan doen en maar 10 kilometer lopen? De datum en de locatie van start en finish staan wel vast, maar daar is dan ook alles mee gezegd.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant