MusicalAnders liet in de Vituskerk al een voorproefje zien van 'Koning Ikke'.
MusicalAnders liet in de Vituskerk al een voorproefje zien van 'Koning Ikke'.

Pit, passie en plezier in 'Koning Ikke' van MusicalAnders

Algemeen

BLARICUM - Voor het tweede opeenvolgende jaar treedt MusicalAnders op met een verrassend muzikaal verhaal. 'Koning Ikke' heet de musical over egoïsme en liefde, die vol overtuiging wordt gezongen en geacteerd door de twaalf leden van dit musicalensemble voor mensen met een beperking.

Dirigente Annemiek van Zeben ziet uit naar de uitvoering, die eindigt met maar liefst twee bruiloften en twee baby's. Het verhaal van Koning Ikke is gebaseerd op een musical die is geschreven voor de basisschool en waaraan dirigente Van Zeben zelf veel heeft veranderd.

Levensliederen
Zo heeft zij - ook op verzoek van de leden van MusicalAnders - bekend Nederlandse levensliederen aan het stuk toegevoegd. "De musical vertelt het verhaal van een hikkende koning die wil trouwen met een prinses, maar zij ziet niets in hem", is het tipje van de sluier dat ze wil oplichten.

"En elke keer dat de koning alleen aan zichzelf denkt, moet hij harder hikken. Hij moet zo hard hikken dat hij er zelf bang van wordt. Dat is natuurlijk een mooi moment om een nummer als 'Geef mij nu je angst' van André Hazes te zingen en zo heb ik ook repertoire van Gordon, Frans Bauer en Nick & Simon kunnen gebruiken."

Doelgroep
"Ik had altijd drie koren onder mijn hoede als dirigent, maar door gebrek aan animo is één koor gestopt. Het kwam dus heel goed uit toen Versa Welzijn mij belde met de vraag of ik een koor voor een speciale doelgroep zou willen leiden", vervolgt Van Zeben, die in het dagelijks leven ook werkzaam is in het maatschappelijk werk.

"Erg lang hoefde ik hier niet over na te denken," zegt ze, ''want een aantal jaar geleden had ik zelf al geprobeerd om een musicalkoor voor mensen met een beperking op te richten."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant