Burgemeester Elbert Roest mocht namens de organisatie de cheques aan het goede doel overhandigen. (foto: Harry Trienekens)
Burgemeester Elbert Roest mocht namens de organisatie de cheques aan het goede doel overhandigen. (foto: Harry Trienekens)

Gooise Wandelvierdaagse 'fantastisch'

Algemeen

LAREN - "Chapeau voor de organisatie. Het was fantastisch", zegt Irene Habers (71) uit Nes aan de Amstel. Samen met haar wandelvriendin Tien Tippel (68) uit Waverveen passeert ze zaterdag de finish van de Gooise Wandelvierdaagse in Laren. De miezerregen deert hen niet. ,,We zijn in Holland, dat hoort erbij."

De twee dames zijn volop in training voor de Nijmeegse vierdaagse. "We wonen hier vlakbij, maar ik wist niet dat 't Gooi zo mooi is. Dit past perfect in onze voorbereiding en is zeker voor herhaling vatbaar."

Recordjaar
Een mooier compliment kan de Gooise Wandelvierdaagse zich niet wensen. Ondanks de regenachtige intocht afgelopen zaterdag gaat de achtste editie de boeken in als een recordjaar. Maar liefst 1.650 deelnemers uit vier landen, 350 meer dan vorig jaar, gingen van start en de reacties waren na afloop vol lof.

Wie ook een prettig gevoel aan de Gooise vierdaagse overhield was de Stichting Vier het Leven, die na afloop een prachtige cheque van 15.000 euro in ontvangst mocht nemen van de Larense burgemeester Elbert Roest.

Gift
De stichting Rolstoelbus 't Gooi kreeg een gift van 500 euro. "Zo kunnen we als gezonde wandelaars iets terugdoen voor de minder bedeelde medemens", zei Tim Bitter, die zich geen mooiere start kon wensen als nieuwe voorzitter van de Gooise wandelclub.

Het besluit om de deelnemers zelf te laten bepalen hoeveel dagen ze willen lopen, bleek een gouden greep. De vriendinnen Janna, Helena, Rita en Tennie uit Spakenburg kozen voor twee wandeldagen.

Vrij nemen
"Wij werken allemaal en kunnen geen vier dagen op rij vrij nemen. Dan is dit een uitgelezen mogelijkheid", zegt Helena, die twee keer 40 km liep als voorbereiding op de Nijmeegse vierdaagse. Uit de telling bleek dat bijna 700 lopers van deze mogelijkheid gebruik hebben gemaakt.

Vrijwilligster van het eerste uur Alette den Boer juicht deze ontwikkeling toe. "Je moet je als organisatie voegen naar de wensen van de lopers. Er staat maar één ding voorop, en dat is het plezier in het wandelen."

Uit de krant