Samen met de kinderen opende de burgemeester de nieuwe speeltuin.
Samen met de kinderen opende de burgemeester de nieuwe speeltuin.

Burgemeester opent nieuwe speeltuin Droomboom

Algemeen

BLARICUM - Burgemeester Joan de Zwart-Bloch heeft vanmiddag bij de Droomboom de nieuwe speeltuin geopend.

De speeltuin is mogelijk dankzij een gift aan de Kinderkunstacademie Blaricum. Daarnaast bezocht de burgemeester de tentoonstelling van de kinderen.

Boomstronken
"De speeltuin bestaat uit twee boomstronken die elk aan een kant van de tuin zijn neergezet. Daartussen is een touw gespannen en aan dat touw hangen verschillende dingen. Vooral de 'vogelkooi', zoals ik hem noem is erg populair", vertelt directeur Esther Rabbe directeur van De Droomboom.

Op De Droomboom komen kinderen met een autisme spectrum stoornis en een ontwikkelingsachterstand in de leeftijd van twee tot acht jaar. De kinderen hebben allemaal verschillende mogelijkheden.

Kunstproject
Dat kwam ook aan het licht bij het kunstproject dat door Maja Boot van de Kinderkunstacademie Blaricum werd begeleid. "Het is al heel wat voor de kinderen om te moeten luisteren naar iemand anders dan ons. Dat is al een belangrijke stap voor ze."

Het project op De Droomboom was mogelijk door een gift die de Kinderkunstacademie heeft gekregen voor een kunstproject met kinderen. "Ze hebben ook vorig jaar een theeschenkerij gehouden bij de Atelierroute en op die manier geld ingezameld."

Uit de krant