Niet alles verliep tijdens de kermisweek helemaal naar wens.
Niet alles verliep tijdens de kermisweek helemaal naar wens.

Blaricum bekijkt gebiedsverbod kermisweek

Algemeen

BLARICUM - De kermisweek is weer achter de rug en na een snelle evaluatie laat burgemeester Joan de Zwart-Bloch weten dat de gemeente wil kijken of een gebiedsverbod mogelijk is voor een harde kern die steeds voor overlast zorgt.

"In de nacht van woensdag op donderdag heeft een harde kern van jeugd, inmiddels de al wat oudere jeugd, voor overlast gezorgd. We zien dat dit vaak bekenden van de politie zijn. Daar willen we volgend jaar als het kan maatregelen voor nemen."

Uitzoeken
Een gebiedsverbod zou uitkomst kunnen bieden. "Dat klinkt eenvoudig, maar we moeten eerst goed uitzoeken of dit wel kan. Dat is namelijk niet zo makkelijk op te leggen. We hebben gelukkig nog wel even de tijd tot volgend jaar", aldus de burgemeester.

Verder liet zij weten dat er volgend jaar ook bewaking wordt ingehuurd voor de kermis. "Hier werden enkele vernielingen aangebracht en er was sprake van wildplassen in attracties. Ook hebben ze geprobeerd dikke kabels door te snijden, omdat daar koper in zit."

Evaluatie
De gemeente huurt wel vaker bewaking in bij evenementen. "Het blijkt niet meer te kunnen in deze tijd dat je eigendommen onbewaakt laat." Een uitgebreidere evaluatie zal later nog plaatsvinden met alle betrokkenen.

Uit de krant