Afbeelding

Rio-sfeer op Laren Jazz (en Trijntje!)

Cultureel

LAREN - Laren Jazz dompelt zich dit jaar onder in Braziliaanse sferen. Met jazzoptredens van onder meer de band Batida, die in de jaren tachtig swingende Braziliaanse jazzfusion introduceerde in Nederland. Trijntje Oosterhuis is een van de publiekstrekkers.

In de lijn van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro is Josee Koning weer te zien met Batida. Trijntje Oosterhuis gaat optreden met de Dutch Big Band onder leiding van Johan Plomp. Ook zullen oud-Jazz Award winnaars Ilja Reijngoud, Ack van Rooyen en Tineke Postma te horen zijn.

Jazzclub
Frits Landesbergen en Jeroen de Rijk toveren met hun combo de oude villa van Singer Laren om tot een swingende jazzclub met gastoptredens van Maria Mendes, Max Ionata en Olaf Polziehn. Speciaal voor Laren Jazz bouwt Singer Laren een tijdelijk theater in de tuin.

Sponsoravond
Het evenement, georganiseerd door de Lions Club Crailo, de Rotary Club Laren-Blaricum en Singer Laren, organiseert op de avond voor het spektakel een sponsoravond. Met de netto opbrengst ondersteunt Laren Jazz musici met een beperking en jazztalenten in de vorm van een studiebeurs.

Uit de krant