Negen vluchtverhalen vormen de voorstelling.
Negen vluchtverhalen vormen de voorstelling. Foto: Tammo Strijker Photography

Vluchtelingengezelschap speelt 'Talent op de vlucht'

Cultureel

LAREN - Fada Theatre speelt vandaag, zaterdag 1 oktober,  een middag- en avondvoorstelling in College De Brink aan de Eemnesserweg 19 in Laren.

Na drie uitverkochte zalen in Alphen reist de groep nu door het land en doet ook Laren aan, waar de situatie rondom de opvang van asielzoekers in Crailo meer dan bekend is.

Noodopvang
Fada Theatre is een professioneel gezelschap dat bestaat uit vluchtelingen die elkaar eind 2015 hebben ontmoet in de noodopvang van Alphen aan den Rijn.

De spelers, zeven amateuracteurs en twee professionals uit Syrië, woonden samen met meer dan 1100 anderen in een voormalige gevangenis. Uiteindelijk zijn negen vluchtverhalen verwerkt in 'Talent op de vlucht'.

Boventiteling
De acteurs spreken Arabisch, maar dankzij het expressieve spel en de boventiteling is het zeer toegankelijk toneel met prachtige muziek. Na afloop lichten de acteurs de verhalen toe en kunnen er vragen worden gesteld.

De eerste voorstelling is om 16.00 uur en de tweede om 20.30 uur. De ingang van het college zit achter het gemeentehuis. De toegangsprijs is 10 euro.

Kaarten
Kaarten zijn te verkrijgen via De Larense Boekhandel of via www.pglaren-eemnes.nl/fada. De bevestigingsmail kan uitgeprint worden en dient als toegangsbewijs. Ook kunnen een uur van tevoren aan de zaal kaarten gekocht worden.

Uit de krant