Afbeelding
Foto: Bart Siebelink

Halloween vieren in de Schaapskooi

Natuur en Milieu

BLARICUM - Het Goois Natuurreservaat organiseert zondagmiddag 30 oktober het jaarlijkse Halloween griezelfeest in de Schaapskooi op de Blaricummerheide.

Van 14.00 tot 16.00 uur is de Schaapskooi geopend en kunnen kinderen een pompoenlantaarn knutselen, een kleurplaat kleuren, heksenlimonade drinken en pompoensoep eten.

Pompoenen
De Drentse heideschapen zijn voor deze gelegenheid buiten op avontuur gestuurd. En de Schaapskooi is spannend versierd. Er ligt een grote berg pompoenen klaar om tot een lantaarn omgetoverd te worden.

De kinderen krijgen daarbij hulp van natuurgidsen van IVN en vrijwilligers van GNR die laten zien hoe je de pompoenen het beste uit kunt snijden. Kosten voor deze griezelmiddag zijn €3,50 per kind. Hiervoor krijgen de kinderen een pompoen, een lichtje en wat lekkers.

Wandeling
Voor of na het knutselen in de Schaapskooi is het leuk om een wandeling over de heide te maken. Op het kleuterpad van 'Lineke Lam' kunnen kinderen opdrachten doen en komen zij van alles te weten over de dieren op de heide. Of volg de paaltjesroute over de Tafelberg- en Blaricummerheide.

Uit de krant