Afbeelding

Politie houdt inbrekers aan

Politie

BLARICUM - De politie heeft vannacht na een achtervolging uit Blaricum twee mogelijke inbrekers aangehouden in een wijk bij Sijsjesberg in Huizen. Dat meldt de politie Blaricum Eemnes Laren op hun Facebookpagina.

De achtervolging startte in Blaricum, waar rond 0.45 uur gemeld werd dat iemand zich verdacht ophield in het oude dorp. Onderweg reed een kleine witte auto die uit de opgegeven richting kwam de politie tegemoet.

Stopteken
Ter controle heeft de politie de bestuurder een stopteken gegeven, waarop de lichten gedoofd werden en de auto wegscheurde richting Huizen. De politie zette de achtervolging in en haalde daarbij snelheden van meer dan 100 kilometer per uur.

Ter hoogte van de Sijsjesberg in Huizen reed de auto de wijk in. Met meerdere politieauto's is de auto klemgereden, waarna de bestuurder werd aangehouden voor artikel 5 van de Wegenverkeerswet - het veroorzaken van gevaar op de weg.

Inbrekerswerktuigen
In de auto trof de politie inbrekerswerktuigen aan, waarop ook de bijrijder werd aangehouden. Bij het controleren van de vluchtroute werd ook een tas aan met daarin nog meer inbrekerswerktuigen gevonden.

De aangehouden verdachten bleken in de Top 600 van Politie Amsterdam te staan. In die lijst staan veelplegers die over een periode van vijf jaar zijn aangehouden voor een 'high impact delict' zoals inbraak of een straatroof. Daarnaast zijn ze minstens drie keer veroordeeld voor een delict.

Uit de krant