Wethouder Jan den Dunnen onthulde het bord bij SV Eemnes.
Wethouder Jan den Dunnen onthulde het bord bij SV Eemnes. foto: Bob Awick

Voetbalclubs in teken van sportiviteit en respect

Sport

BEL - Dit weekeinde laten de voetbalclubs in Blaricum, Eemnes en Laren zien dat zij zich inzetten voor 'Sportiviteit en Respect' op en rond hun sportvelden. Dit doen zij onder andere met de onthulling van een speciaal convenantbord.

Dit bord laat zien dat BVV'31, S.V. Eemnes en S.V. Laren  actief bezig zijn met de zaken die vermeld staan in het Convenant 't Gooi, dat zij samen met ruim twintig andere amateurclubs uit de regio vorig jaar hebben ondertekend.

Samenwerking
Het convenant, een initiatief van de KNVB, bevordert de samenwerking tussen de clubs. Het doel van de samenwerking: van elkaar leren, gezamenlijk inzet plegen om plezier binnen het voetbal te vergroten, ongewenst gedrag op het voetbalveld tot in de kleedkamer tegengaan en onderling contact versterken.

De deelnemende voetbalverenigingen hebben een speciaal bord laten ontwerpen. Iedere voetbalclub heeft dit convenantbord vandaag, zaterdag 24 september, op geheel eigen wijze, officieel onthullen.

 In Laren onthulde wethouder Ton Stam het bord en in Eemnes onthulde wethouder Jan den Dunnen dat in het bijzijn van enkele jeugdspelers.

Uit de krant