De Muziektent Laren.
De Muziektent Laren. Foto: Gemeente Laren

Muziektent Laren viert 100-jarig jubileum tijdens muzikale middag

Evenementen

LAREN - De Muziektent Laren vierde afgelopen weekend haar 100-jarig bestaan met optredens van vier koren voor de Sint Jansbasiliek. Tientallen inwoners genoten in de zon van het gezang.

De muziektent wordt al vele jaren onderhouden, opgebouwd en afgebroken door een groep van ongeveer dertien vrijwilligers. Jan Vos en Henk Wikkerman zijn de motoren van het onderhoud en de coördinatie van zaken als transport en opbouw en afbreken. Middels financiële bijdragen van de gemeente als eigenaar van de tent en de Stichting Kermis Laren, kunnen zaken worden bijgewerkt en of vervangen. Dit vergt natuurlijk passen en meten en wikken en wegen om uit te komen met materiaal en financiën.

Koren

Om 13:00 uur openden ceremoniemeester Paul van der Maas en burgemeester Nanning Mol de muzikale middag. Vervolgens wisselden Mannenkoor de Speuit uit Laren, Koor De Zoute Zee uit Huizen, Koor De Driemaster uit Driebergen en Koor Het Ruime Sop uit Bussum elkaar af en maakten de koren - en het publiek - er samen een swingende dag van.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant