Afbeelding

Verzoek om tweede brandweerwagen Blaricum terecht afgewezen

Algemeen

BLARICUM - De geschillencommissie geeft het Veiligheidsbestuur van Gooi en Vechtstreek gelijk als het gaat om het afwijzen van het verzoek van de gemeente Blaricum voor het behoud van een tweede tankautospuit.

De raad van de gemeente Blaricum wilde deze tweede wagen graag behouden en zelf betalen en diende daarom een verzoek ik gebasseerd op artikel 12 uit de Gemeenschappelijke regeling. Dit artikel regelt een verzoek tot aanvullende dienstverlening van de Brandweer Gooi en Vechtstreek. Het Algemeen Bestuur van de Veiligheidsregio, bestaande uit alle burgemeesters, kan over een dergelijke aanvraag beslissen.

De geschillencommissie concludeert daarnaast dat het betreffende artikel op meerdere manieren kan worden geïnterpreteerd. Op basis van de standpunten van beide partijen tijdens de hoorzitting is de geschillencommissie daarom tot het volgende advies gekomen: 'De commissie adviseert om artikel 12 uit de Gemeenschappelijke regeling te verduidelijken waardoor meerdere interpretaties over besluiten in de toekomst niet meer mogelijk zijn.'

Verder is geadviseerd dat de werkwijze van de rietkapteams van post Laren en post Blaricum op korte termijn uniform moet worden. Bovendien moeten de inzet, werkwijze en resultaten bij een rietkapbrand door een onafhankelijke partij worden gemonitord. Tot slot adviseert de commissie een onafhankelijke partij als mediator in te zetten om de relatie en de communicatie tussen de gemeente Blaricum, post Blaricum en de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek te herstellen.

Lees meer hierover in het BELNieuws van komende week.

Uit de krant