Eemnesser Lars Brouwer (rechts) begon met Valentijn van der Burg een eigen bedrijf.
Eemnesser Lars Brouwer (rechts) begon met Valentijn van der Burg een eigen bedrijf.

Jonge ondernemer (18) uit Eemnes tovert schoolidee om tot bedrijf

Algemeen

EEMNES - Vergeten drinken mee te nemen bij het boottochtje op de Loosdrechtse Plassen? Geen nood. De Eemnesser Lars Brouwer (18) en Valentijn van der Burg (18) uit Baarn hebben de perfecte oplossing gevonden: een bar op het water. "Wij misten op de plassen iets waar je snel wat te eten en drinken kunt halen."

Het begon allemaal op de middelbare school. Voor een economieopdracht moesten de jongens een fictief bedrijf bedenken. Anders dan anderen wilden ze graag out of the box denken en kwamen ze met een drijvende bar.

"Valentijn heeft daar een bootje liggen en we zijn daar altijd aan het varen. Als watersporter wil je zo min mogelijk het water uit. Toen is het idee gekomen voor een snackbar op het water", aldus Brouwer.

 "We moeten aan het eind van de zomer kijken hoe het gegaan is. Dan kunnen we zien of het loont. Daarbij hebben we natuurlijk ook onze studies. We zullen er dus in verhouding weinig tijd voor hebben. Maar ik hoop natuurlijk dat het een groot succes wordt", legt Lars Brouwer uit.

Lees meer in de digitiale editie van het BELNieuws.

Uit de krant