Gaat de Albert Heijn iets merken van de eventuele komst van een Aldi? Volgens een 81-jarige vaste klant wel.
Gaat de Albert Heijn iets merken van de eventuele komst van een Aldi? Volgens een 81-jarige vaste klant wel.

Winkelend publiek reageert op mogelijke komst Aldi

Algemeen

HUIZEN/BLARICUM - De mogelijke komst van een Aldi in de Blaricummermeent is het gesprek op straat. Wat vindt het winkelend publiek in Blaricum en Huizen van een eventuele komst van een Aldi en zien zij gevaar voor omliggende winkels? Het BELNieuws/HuizerNieuws ging de straat op en stelde deze vraag.

Winkeliers in Blaricum en Huizen hebben zich verenigd en hebben aangekondigd een felle strijd te starten tegen de eventuele komst van een Aldi in de Blaricummermeent. Hoofdreden is dat zij verwachten dat de Aldi een deel van de inkomsten weg zal halen bij de bestaande ondernemers.

Verminderende inkomsten
Het gaat dan niet alleen om verminderende inkomsten van supermarkten, de bakker of de slager, ook omliggende winkeliers missen als het publiek niet komt booodschappen doen in de buurt de zogeheten 'impulsaankopen' waar zij het vaak van moeten hebben.

Het college van de gemeente Blaricum ziet de Aldi als een versterking van zowel de Blaricummermeent als de winkels in de omgeving. De raad moet zich nog uitspreken of zij een Aldi wel ziet zitten.

Ook een mening?
Deze week peilden wij de meningen op straat. Op een enkeling na gaan de ondervraagde personen ervan uit dat de winkeliers in de omgeving wel last zullen krijgen van een nieuwe supermarkt. Een deel sluit niet uit dat ze er een kijkje gaan nemen, terwijl het andere deel al aangeeft dat ze er niet naartoe zullen gaan.

Ze hebben in ieder geval allemaal wel gelezen of gehoord dat er wellicht een Aldi komt en hebben er ook een mening over. Heeft u ook een mening over dit onderwerp? Laat het dan weten door onder dit artikel een reactie te geven is het speciale veld hiervoor.

Lees het hele artikel in de digitale versie van het BELNieuws.

Uit de krant