Er ontstond een file van ruim 10 kilometer door het ongeval.
Er ontstond een file van ruim 10 kilometer door het ongeval.

Auto twee keer over de kop op A1

Algemeen

LAREN - Een personenauto is vanmorgen twee keer over de kop geslagen op de A1 bij Laren. De eerste keer doordat deze werd geraakt door een vrachtwagen en de tweede keer door een aanrijding met een andere auto. De 59-jarige bestuurster uit Almere raakte hierbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeval werd veroorzaak door een 65-jarige vrachtwagenchauffeur uit Nijmegen. Bij het wisselen van rijstroken raakte hij de personenauto, maar had dit niet in de gaten. De chauffeur reed daarom ook door, maar werd gewaarschuwd door ander verkeer en heeft zich daarop gemeld bij de politie en een verklaring afgelegd.

De personenauto sloeg over de kop en kwam op de linkerbaan tot stilstand. Daar kon een 50-jarige automobilist uit Capelle aan den IJssel het voertuig niet meer ontwijken en reed hier frontaal bovenop. Hierdoor ging het voertuig van de Almeerse nog een keer over de kop.

Twee rijstroken in de richting Amsterdam werden afgesloten in verband met het ongeluk en uitgebreid onderzoek van de politie. Dat leidde tot een kilometerslange file tot aan Bunschoten. De ANWB en de VID riepen toestromend verkeer op om andere routes te kiezen.

Band verloren
Eerder op de ochtend strandde een oldtimerbus uit 1960 op de A1 bij Naarden. De bus kreeg een klapband en moest worden weggesleept. Hier werd één rijstrook afgesloten.

Uit de krant