Jan showt samen met de dames Else (links) en Thea, die de winkel in Eemnes bemensen, de speciale Tony's Chocolonely chocolade.
Jan showt samen met de dames Else (links) en Thea, die de winkel in Eemnes bemensen, de speciale Tony's Chocolonely chocolade.

Eerste verjaardag voor Wereldwinkel in Eemnes

Algemeen

EEMNES - Niet meer weg te denken uit Eemnes en toch bestaat hij pas één jaar: de Wereldwinkel heeft zich sinds september 2013 genesteld naast het KringloopCentrum in fairtrade gemeente Eemmes. Het is een tweede filiaal van de vertrouwde Wereldwinkel in Laren.

Voor Jan Boesmans, een van de vele vrijwilligers van de Wereldwinkel, is het ook een persoonlijke mijlpaal. Hij verzorgt de PR en houdt zich ook bezig met de inkoop. Samen met anderen is hij al jaren bezig om de wereldwinkel van de grond te krijgen en hij is trots op wat er nu is bereikt.

"Vooral penningmeester Jeanet Zeegers heeft bergen werk verzet, na de wens om in Eemnes een dependance van de Wereldwinkel Laren op te zetten. We kregen alle steun van de gemeente, ze boden ons deze ruimte aan, naast het KringloopCentrum aan de Zuidersingel. We zijn goede buren van elkaar. Verder hielp de gemeente ons bij de nodige vergunningen. We zitten hier prachtig, in een duurzaam gebouw, met een groen sedumdak. De gemeente Eemnes mag zich nu ook fairtrade gemeente noemen, de komst van de wereldwinkel was de beslissende factor."

Lees verder in het BelNieuws

Uit de krant