Uit handen van de burgemeester ontvangt voorzitter Bart Nouwens de koninklijke eremedaille.
Uit handen van de burgemeester ontvangt voorzitter Bart Nouwens de koninklijke eremedaille.

Koninklijke eremedaille voor kleindierenfokkers in Eemnes

Algemeen

EEMNES - Voorzitter Bart Nouwens van de Gooise Pluimvee- en Kleindierenfokkers Vereniging (GPVK) kreeg vrijdag uit handen van burgemeester Roland van Benthem een koninklijke eremedaille voor het honderdjarige bestaan van de vereniging.

De medaille werd uitgereikt tijdens de officiële opening van de kleindierententoonstelling die avond. Deze jubileumshow bestond uit 243 kooien met dieren en werd zaterdag door ruim 400 dierenliefhebbers bezocht.

Wedstrijd medailles
De keurmeesters hadden maar liefst drie dieren met het predikaat 'U' van uitmuntend beloond. Bij de sierduiven won Han Voerman met een Carrier en ontving een verzilverde NBS-medaille.

Bij de konijnen won John van Ankeren met een Satijn, bij de hoenders won Jan Verspuij met Rhode Island Red en Ben Makker uit Eemnes won met een Wyandotte meerzomige zilverpatrijs bij de dwerghoenders. Deze drie heren ontvingen uit handen van de bondsvoorzitter Jasper Smelt de KLN bondsmedaille.

Jeugdlid Niels Zonneveld ontving een prachtige beker voor zijn mooiste borstelharige cavia. Een moeilijk te fokken ras, maar Niels heeft er veel plezier in.

Jubileumjaar succes
"Het jubileumjaar is één groot succes geweest, met bijna maandelijks een activiteit, zowel voor leden als niet-leden. Er is flink aan de weg getimmerd en wat nu nog rest is het verenigingsuitje voor de leden, waar we nu al weer naar uitkijken. De vereniging voelt als één grote familie en zo voelt dat ook echt! Uiteraard is er onderlinge competitie, maar op een sportieve manier en als de leden elkaar kunnen helpen doen zij dat ook om het niveau van de gefokte dieren nog hoger te krijgen", aldus voorzitter Bart Nouwens.

Ruim 200 dieren waren tentoongesteld tijdens de jubileumshow.

Uit de krant