Gisteravond heeft Marco Borsato in het diepste geheim de 100% NL Oeuvre Award ontvangen uit handen van Sven Kramer
Gisteravond heeft Marco Borsato in het diepste geheim de 100% NL Oeuvre Award ontvangen uit handen van Sven Kramer

Marco Borsato krijgt 100% NL Oevre Award

Algemeen

BLARICUM - Marco Borsato heeft dinsdag 30 september in het diepste geheim de 100% NL Oeuvre Award ontvangen. Hij kreeg in een restaurant in Blaricum de award overhandigd van Olympisch schaatskampioen Sven Kramer.

Vandaag, op woensdag 1 oktober, is het precies twintig jaar geleden dat 'Dromen Zijn Bedrog' de nummer 1-positie behaalde in de Top 40 en daar vervolgens dertien weken bleef staan. Het werd de best verkochte single van 1994, met maar liefst 28 weken notering in de Top 40.
 
Overvallen
Sven Kramer wist Marco te overvallen tijdens een zakelijke afspraak met zijn platenmaatschappij. Marco is al jaren een van de trouwe supporters van Sven Kramer en heeft grote bewondering voor de schaatser. Daarom de eer aan Sven Kramer om de 100% NL Oeuvre Award aan Marco Borsato uit te reiken.

Sven: "Het is vandaag twintig jaar geleden dat voor Marco het grote succes begon met de monsterhit 'Dromen Zijn Bedrog'. Het is in de topsport onmogelijk om twintig jaar aan de top te blijven staan, maar het is hem wel gelukt! Daarom is het juist nu het moment om hem daarvoor te eren met deze 100% NL Oeuvre Award."

Diep geraakt
Marco liet weten diep geraakt te zijn door de verrassingsoverval van Sven Kramer met de 100% NL Oeuvre Award. "Een oeuvreprijs is altijd een bijzondere prijs, want dat is een beloning voor álles wat je gedaan hebt in je carrière. Dat ik deze 100% NL Oeuvre Award nu ook nog eens mag krijgen van Sven Kramer maakt het extra bijzonder. We weten allebei hoe het is om alles te geven om je doel te bereiken. Na afgelopen jaar voel ik me beter dan ooit en dit is een mooie bekroning op dat gevoel." 

Uit de krant