Bijna dagelijks rijden slibtransporten door de nauwe straten van Laren en Blaricum
Bijna dagelijks rijden slibtransporten door de nauwe straten van Laren en Blaricum

Transport rioolslib straks deels ondergronds en via A27

Algemeen

LAREN/BLARICUM - Rijkswaterstaat, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en de gemeenten Laren en Blaricum hebben gisteren een samenwerkingsovereenkomst ondertekend die een eerste stap is in een verbetering van de slibtransporten door de dorpen. Gestreefd wordt naar een ondergrondse voorziening.

Bijna dagelijks wordt rioolslib afgevoerd vanaf de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) die aan de oostzijde van Blaricum ligt richting de A1 naar Amsterdam.

De samenwerkende partijen willen een einde maken aan het rijden met zware vrachtwagens door de smalle straten van Laren en Blaricum. 

Eind volgend jaar
Naar verwachting rijden de vrachtwagens met rioolslib vanaf eind volgend jaar niet meer door de smalle straten, want plannen voor een ondergrondse leiding vanaf de RWZI Blaricum naar een buffer met laadplek langs de A27 bij Eemnes zijn in ontwikkeling.


De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst om het transport van rioolslib ondergronds te laten plaatsvinden. V.l.n.r.: wethouder Ton Stam (Laren), wethouder Liesbeth Boersen (Blaricum), dijkgraaf Johan de Bondt (waterschap), directeur Netwerkmanagement Midden Nederland Ype Heijsman (Rijkswaterstaat). (Foto: Studio Kastermans)

Uit de krant