Afbeelding

MRSA-bacterie bij vier patiënten Tergooi Blaricum

Algemeen

BLARICUM - Bij vier patiënten van Tergooi Blaricum is besmetting met een MRSA-bacterie ontdekt. Eén patiënt wordt in isolatie verpleegd, de andere drie zijn inmiddels in goede conditie weer thuis.

Op de betreffende afdeling is een tijdelijke opnamestop van kracht en er wordt contactonderzoek uitgevoerd bij betrokken medewerkers en patiënten, meldt het ziekenhuis.

Ongevoelig
MRSA is een bacterie die ongevoelig is voor de meeste, gangbare antibiotica en is daarom moeilijk te bestrijden. Besmetting met MRSA vormt een risico voor mensen met een ernstig verminderde weerstand.

De besmetting kwam vorige week aan het licht na een routinekweek. Het ziekenhuis zette direct het MRSA-protocol in werking. De betreffende verpleegafdeling wordt grondig schoongemaakt. 

Patiëntveiligheid
Arts-microbioloog Cornelis Timmerman van de afdeling infectiepreventie van Tergooi: "Bij een MRSA-bevinding is het belangrijk dat we als ziekenhuis het Tergooi-protocol volgen en alles in het werk stellen om de patiëntveiligheid te blijven garanderen."

Uit de krant