Het schuren van de aanrechtbladen in 1949
Het schuren van de aanrechtbladen in 1949

Geschiedenis Ocrietfabriek in beeld

Algemeen

EEMNES - Alle publiciteit over gevaarlijk asbest in de verlaten Ocrietfabriek bij Eembrugge is voor de Historische Kring Eemnes aanleiding in haar Oudheidkamer een tentoonstelling over de fabriek in te richten. De bezoeker krijgt een beeld van de totale historie van het bedrijf.

Bijna 70 jaar was er bedrijvigheid in deze fabriek, de grootste van Eemnes, met in de hoogtijdagen circa 450 werknemers. De Historische Kring toont met materiaal van oud-medewerkers waarmee de fabriek succes had, zoals met het alom bekende lavet.

Korte filmpjes
Veel aandacht is er ook voor de mensen, de situaties binnen de fabriek en hoe men naar buiten trad. In de tentoonstelling zijn ook korte filmpjes te zien over het werk in 1959 en de situatie in 2014. Opvallend: hoewel gelegen in Eemnes werd het bedrijf vaak voor Baarns versleten.

Half jaar te zien
De opening van de tentoonstelling vindt plaats op zaterdag 24 januari om 14.30 uur in de Oudheidkamer, Raadhuislaan 2a, Eemnes en is daarna ruim een half jaar te zien; elke zaterdag geopend van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Uit de krant