Het evenemententerrein bruist in juli met De Smaak van Eemnes.
Het evenemententerrein bruist in juli met De Smaak van Eemnes.

Stichting Eemnes Bruist organiseert in juli voor het eerst De Smaak van Eemnes

Algemeen

EEMNES - De Stichting Eemnes Bruist organiseert op 10 en 11 juli voor het eerst het duurzame festival De Smaak van Eemnes. Het tweedaagse festival zal plaats vinden op het evenemententerrein aan de Wakkerendijk.

Voor het festival wordt samengewerkt met onder andere restaurant Wakker, Kookstudio Eemnes en café Schippers Welvaren. Het programma heeft diverse onderdelen als een high tea, een dorpsdiner, een feestavond op vrijdag en op zaterdag wakker worden met Gerard Wortel of aanschuiven bij de dinershow.

Fairtrade
Op beide dagen wordt er een beroep gedaan op voornamelijk lokale ondernemers of ondernemers uit aangrenzende gemeentes. Daarbij zal het festival waar mogelijk volledig biologisch en fairtrade zijn. "Dat is vrij uniek", aldus Diny Dop-Beverwijk, voorzitster van Eemnes Bruist.

"Veel festivals houden zich nog niet echt bezig met de duurzame mogelijkheden die er zijn. Met Eemnes als fairtrade gemeente en de veelzijdigheid van de lokale ondernemers is het een geweldige uitdaging om het festival zo duurzaam mogelijk te maken." 

Uit de krant