Afbeelding

Overleg regio over cultuur in Singer Laren

Algemeen

LAREN - Het eerste bestuurlijk overleg tussen de wethouders en burgemeesters uit de Gooi en Vechtstreek die over cultuur gaan, heeft dinsdag 24 maart plaatsgevonden in Singer Laren.

Tijdens het overleg is gesproken over verbetering en behoud van de culturele voorzieningen voor bezoekers. Daarnaast is de link gelegd met economie en toerisme.

Regelmatig overleg
Het is de bedoeling dat in de toekomst regelmatig bestuurlijk overleg plaatsvindt over dit onderwerp bij verschillende culturele instellingen in de regio Gooi en Vechtstreek.

Het overleg is een initiatief van Tijmen Smit (Laren), Sandra van Rijkom (Wijdemeren) en Gerrit Pas (Huizen). Ook is de provincie Noord-Holland erbij betrokken.

Samenwerking
Cultuur en erfgoed zijn van grote waarde voor de Gooi en Vechtstreek. De samenwerking op dit gebied wordt als meerwaarde gezien.

Door samen te werken kan een kwalitatief hoogwaardig cultureel aanbod worden gecreëerd en onderhouden, voor zowel inwoners als bezoekers van de regio.

Gehoopt wordt dat dit initiatief wordt gecontinueerd, want cultuur was de afgelopen jaren een ontbrekend element in de samenwerking.

Uit de krant