De politiepost aan de Groene Gerritsweg in Laren moet volgens Laren en Blaricum optimaal gebruikt blijven worden in de toekomst
De politiepost aan de Groene Gerritsweg in Laren moet volgens Laren en Blaricum optimaal gebruikt blijven worden in de toekomst

Brief over politiepost van burgemeesters Laren en Blaricum naar minister

Algemeen

LAREN/BLARICUM - Burgemeesters Elbert Roest van Laren en zijn collega Joan de Zwart-Bloch hebben inmiddels een brief geschreven naar de nieuwe minister van Justitie Van der Steur over de politiepost in Laren.

Dit heeft burgemeester Roest woensdagavond gemeld aan de gemeenteraad van Laren.

Gewijzigde invulling
De brief gaat over de gewijzigde 'invulling' van de politiepost. Het zal in het vervolg een 'steunpunt' worden, en dat strookt niet met de gewekte verwachtingen in beide gemeenten.

De teleurstelling daarover wordt in de brief geschetst, naast enig begrip voor de landelijke beleidslijn en waardering dat het steunpunt is voorzien voor de komende tien jaar.

De brief kwam er naar aanleiding van een motie van PvdA in Laren en zal op een later moment in de commissie of de raad nog worden besproken.

Blaricum
In de gemeente Blaricum kwam dinsdag in de gemeenteraad de politiepost ook ter sprake.

Hier werd een motie ingediend door HvB, DBP, CDA en VVD waarin het college werd gevraagd zich maximaal te blijven inspannen voor een laagdrempelige toegankelijkheid van wijkgerichte politiezorg in Laren en Blaricum door een blijvende optimale invulling van de politiepost.

Het college heeft deze motie overgenomen, met als resultaat nu de gezamenlijke brief van de burgemeester aan de minister.

Uit de krant