Afbeelding

Extra verkleedprijs op 40e Eemnesser Polderloop

Algemeen

EEMNES - De Katholieke Plattelands Jongeren (KPJ) afdeling Eemnes organiseert zondag 29 maart voor de 40e keer de Eemnesser Polderloop.

Op die dag zal om 13.00 uur het startschot worden gegeven door pater Wijnand van Wegen, burgemeester Roland van Benthem en Bep de Boer, indertijd initiatiefnemer van de Polderloop.

Friersdale
Al vele jaren lang wordt dit evenement georganiseerd voor projecten in het Zuid-Afrikaanse Friersdale. De Eemnesser pater Wijnand van Wegen heeft daar ruim 30 jaar als missionaris gewerkt.

Het geld dat met deze Polderloop bij elkaar wordt gebracht, zal besteed worden aan een schoolbus waarmee kinderen naar en van de school in Friersdale vervoerd kunnen worden.

Lopen
Er is een recreatieloop over 5 km voor iedereen die van de mooie Eemnesser polder wil genieten. Voorts is er een prestatieloop over 5, 10 en 15 km.

De drie snelsten op elke afstand, bij zowel de dames als de heren, ontvangen een fraaie beker. Ook de jongste loper krijgt een beker en de best verklede persoon kan ook een speciale prijs winnen.

Inschrijven
Deelnemers kunnen zich op 29 maart tussen 12.00 en 12.45 uur laten inschrijven op De Deel, Wakkerendijk 162 Eemnes. De start is om 13.00 uur. Meer informatie: www.eemnesserpolderloop.nl.

Uit de krant