Parkeren mocht volgens de verkeersouders alleen nog maar met een speciale groene of blauwe kaart, die voor 1 april aangevraagd moest worden
Parkeren mocht volgens de verkeersouders alleen nog maar met een speciale groene of blauwe kaart, die voor 1 april aangevraagd moest worden

Ouders trappen in 1-aprilgrap verkeersouders De Ploeg

Algemeen

LAREN - Diverse ouders van leerlingen van basisschool De Ploeg in Laren zijn in de 1-aprilgrap van de verkeersouders getrapt.

Die hadden het ook goed voorbereid. Ze stuurden vorige week de ouders een brief met uitleg over zogenoemde parkeerzones rondom de school.

Het parkeren bij de school is al jaren een probleem omdat het voor alle leerlingen tot onveilige situaties leidt. Er is al op verschillende manieren getracht dit probleem op te lossen, maar helaas vooralsnog zonder succes.

Drastische maatregelen
Dan maar drastische maatregelen dachten de verkeersouders. Alle ouders kregen de gelegenheid vóór vandaag, 1 april dus, een aanvraag in te dienen voor een parkeerkaart.

In de directe omgeving van de school zouden groene en blauwe zones komen, waar met een gelijk gekleurde parkeerkaart geparkeerd mocht worden.

Kaart
Groen voor direct bij de school en blauw voor in een van de zijstraten. Zonder kaart zou het dan niet meer mogelijk zijn nabij de school te parkeren.

Er zou gecontroleerd gaan worden op het gebruik van de kaart, die aan het kenteken van de auto gekoppeld was, en ook op eventuele parkeerovertredingen.

Verbaasd
"De mailbox liep vol met aanvragen van ouders", lacht een van de verkeersouders.  "Het heeft ons echt verbaasd. In de brief stond duidelijk de datum 1 april, dé dag dat de kaarten aangevraagd moesten zijn."

Door deze ludieke actie hopen de verkeersouders iedereen te laten nadenken over de verkeerssituatie rondom de school.

Zij hopen dat alle ouders die de kinderen met de auto naar school brengen een klein stukje lopen voor lief zullen nemen wanneer de parkeerplaatsen direct bij school toevallig vol zijn en zij dus wat verderop moeten parkeren.

Uit de krant