De fractie van de VVD voor de breuk met rechts vooraan Willem van den Berg.
De fractie van de VVD voor de breuk met rechts vooraan Willem van den Berg.

Willem van den Berg uit fractie VVD gezet

Algemeen

EEMNES - De fractie van de VVD heeft Willem van den Berg gisterenavond per mail laten weten dat hij geen deel meer uitmaakt van de fractie.

De partij geeft in een verklaring aan de pers als reden dat ondanks constructieve gesprekken met Van den Berg het niet mogelijk was om tot een goede samenwerking te komen.

"Hij heeft zelf aangegeven niet meer naar de fractievergaderingen te willen komen en dan maak je wat ons betreft ook geen deel meer van de fractie uit", licht fractievoorzitter Monique van der Linde toe.

Van den Berg
Van den Berg laat weten dat hij inderdaad heeft aangegeven niet meer naar de vergaderingen toe te willen komen.

"Na de laatste onenigheid heb ik een soort van reglement voor de fractie gemaakt. Een soort van afspraken en spelregels waar we ons aan zouden houden."

Hij laat weten het gevoel te hebben dat Van der Linde het er niet mee eens was. "Ze stelde in ieder geval steeds het vaststellen van deze afspraken uit. Toen heb ik gezegd dat ik pas weer zou komen als dat punt op de agenda stond."

Toekomst
Van den Berg geeft aan nog niet te weten wat hij doet met zijn raadszetel. "Ik ben gekozen door de inwoners, dus zomaar weglopen vind ik ook maar niets."

Hij heeft de partij gevraagd om de reden van zijn verwijdering uit de fractie. "Ik heb over het vervolg nog geen besluit genomen."

Lees meer volgende week woensdag in het BELNieuws.

Uit de krant