Het bestuur van Bijzonder Laren heeft hard gewerkt om het draagvlak te vergroten.
Het bestuur van Bijzonder Laren heeft hard gewerkt om het draagvlak te vergroten.

Draagvlak voor Bijzonder Laren

Algemeen

LAREN - Het bestuur van de Stichting Bijzonder Laren heeft vrijdag tijdens de netwerkborrel bekendgemaakt dat er in het dorp een draagvlak van 77% is voor de stichting onder de bijna 70% van de ondernemers die het vragenformulier hebben ingevuld.

Er is de afgelopen maanden veel te doen geweest rondom de stichting. Vooral de wijze waarop de stemmen in het verleden vergaard zijn heeft veel stof doen opwaaien. Daarom besloot het nieuw aangetreden bestuur om een draagvlakcampagne te voeren.

Geen verrassing
De uitslag van de draagvlakcampagne is voor het bestuur geen verrassing. "Wij wisten al dat er behoefte is aan een stichting die de belangen van de ondernemers behartigt", stelt voorzitter Hans Kuperus. "Ik ben dan ook zeer verheugd met deze positieve uitkomst."

Het woord is nu aan de gemeente Laren om aan te geven of de uitslag van deze campagne toereikend is om het ondernemingsfonds definitief te maken.

Vereniging
Wethouder Tijmen Smit laat weten de uitkomst dinsdag met het college te bespreken. "Ik weet niet of we dan al direct een antwoord hebben. De roep om een vereniging te worden blijft ook groot en was ook een wens van de gemeenteraad bij hun besluit in december."

Uit de krant