Afbeelding

Crisisopvang 115 vluchtelingen in sporthal Laren

Algemeen

LAREN - De gemeente Laren verzorgt crisisopvang van 115 vluchtelingen in de Klaas Bouthal. Naar verwachting komen de vluchtelingen maandagmiddag aan in Laren.

Het gaat om een groep die de afgelopen zes dagen is opgevangen in de gemeente Stichtse Vecht. De gemeente Laren kreeg zondag eind van de middag van het COA het verzoek om deze mensen tijdelijk onderdak te bieden.

Informatie
Op de website van de gemeente Laren is een liveblog gestart voor de meest recente informatie. Ook is daar een overzicht van vragen en antwoorden beschikbaar.

72 uur
De gemeente legt uit: "Vorige week kwam er als aanvulling op eerder gedane verzoeken van het COA een verzoek om extra locaties ten behoeve van crisisnoodopvang. De toestroom in ons land is dermate groot dat de vluchtelingen in de tot nu beschikbare locaties (nog) niet konden worden ondergebracht. Samen met vele andere gemeenten heeft Laren bij het COA aangegeven dat indien nodig de Klaas Bouthal geschikt is voor kortdurende crisisnoodopvang voor maximaal 150 personen. Het gaat dan in eerste instantie om de opvang van vluchtelingen voor een periode van 72 uur. Zondagmidag om iets voor zes uur heeft het COA verzocht om de Klaas Bouthal in gereedheid te brengen."

Behoefte aan rust
De gemeente Laren roept vrijwilligers en belangstellenden op om zich niet bij de Klaas Bouthal te melden. "Wij verwachten dat de vluchtelingen vooral behoefte hebben aan rust. De gemeente en het Rode Kruis regelen de eerste opvang. Het is nog niet duidelijk wat voor werkzaamheden vrijwilligers kunnen doen."

Uit de krant